ДогађајиВелика пролећна акција чишћења "За лепши и чистији Београд"

05.04.2019.Град Београд заједно са ЈВП "Србијаводе" као и са својим предузећима: ЈКП "Зеленило Београд", ЈКП "Градска чистоћа", ЈКП "Београдски водовод и канализација, али и са водопривредним предузећима ЈВП "Београдводе", "Сибница" и "Галовица", организује велику акцију чишћења приобаља река Саве и Дунава, као и канала Визељ у Борчи.

Акција ће трајати два дана, 06. и 07.04.2019.године, од 9 сати пре подне, до 14 сати после подне. Почетак акције је плато испред Речне морнарице, са новобеоградске стране, на самом ушћу река.

Први дан акције чишћења, субота, обухвата локације од Речне морнарице до хотела Југославија, као и локацију од Речне морнарице ка Бранковом мосту. Другог дана акције чишћења, у недељу, обухватићемо две локације: Чукарички рукавац, од улива Топчидерске реке, испод новог моста, до моста "Газела", док је друга локација канал Визељ у Борчи.

Акција је добар пример сарадње између града и републике, а подршку ће дати и удружења „Клуб кej”, „Љубитeљи Сaвe и Дунaвa” и „Улицe зa бициклистe”, као и јавне личности.

Позивамо све грађане добре воље да нам се придруже и да заједно очистимо приобаља река Саве и Дунава, али и канала Визељ. Сви заједно смо много јачи, а наш Београд ће бити лепши и чистији!