Догађаји



Директор Пузовић у обиласку свих критичних тачака

17.06.2023.

​Директор ЈВП „Србијаводе” Горан Пузовић обишао је са председником општине Николом Вученом Смедеревску Паланку где је проглашена Ванредна ситуација након обилних падавина на територији ове општине: „Поплавни талас који је у току ноћи прошао кроз Рачу и Смедеревску Паланку иде према Великој Плани и Морави и у координацији са локалном самоуправом, осигурано је да то подручје буде стабилно. Најтежа ситуација тренутно је на реци Топлици, подручју Прокупља и Дољевца, где смо прошле ноћи бранили подручје. Захваљујући доброј комуникацији са општином Дољевац, одрадили смо оно што је фактички било немогуће, заштитили смо највећи део насеља Шарлинац које је неколико пута плављено, као и геријатријски дом у Дољевцу, који је до сада био плављен неколико пута''

Директор ЈВП „Србијаводе” је додао да је нешто тежа ситуација била у Ћићевцу, али урађено оно најважније: „Овај талас ће вечерас највероватније напустити нашу земљу. Сад велике реке почињу да се пуне: Велика, Јужна и Западна Морава са притокама и све реке на југу су у порасту, али на тим великим рекама не очекујемо неке проблеме.'' и додао да на брањеним подручјима није било проблема пробоја и да се све ово дешава на малим и бујичним водотоковима.

Директор ЈВП „Србијаводе” тренутно је са министром за јавна улагања Марком Благојевићем у Јагодини и до краја дана обилазиће све критичне тачке и изналазити решења за што брже санације на деловима погођеним овим поплавним таласом.