ДогађајиНајављена прослава Међународног дана реке Дунав у присуству многобројних амбасадора и у сарадњи са АртЛинк фестивалом

05.05.2022.

Данас је представљен програм АртЛинк фестивала у присуству представника партнерских организација, многобројних амбасадора и представника медија.

Програми ће се одвијати на више локација у неколико градова у Србији и Црној Гори и њима ће бити промовисана културна баштина и културни туризам са посебним акцентом на очување животне средине - ове године у фокусу је вода.

У складу са овогодишњом темом фестивала представници ЈВП “Србијаводе” су имали прилику да најаве овогодишње обележавање Међународног дана реке Дунав.

Међународни Дан Дунава обележава се сваког 29. јуна и представља интегрални део сарадње подунавских земаља. Прославља се у свих четрнаест земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, како би се указало на значај ове реке.

Како би дали свој допринос, али и подигли свест како домаће, тако и међународне јавности, сваке године, испред Републике Србије ЈВП “Србијаводе” у сарадњи са ресорним министарством и Међународном комисијом за заштиту реке Дунав традиционално организује едукативни догађај са одређеном тематиком.

Ове године главна манифестација биће организована на тврђави Рам са презентовањем значаја очувања реке Дунав, као и вожњу бродом реком Дунав са тематским програмом. Такође, обухватиће вишедневне активности као што су образовна предавања за децу у основним и средњим школама, тематске радионице у вртићима, сликарске радионице, спортске игре и друге пратеће активности.