ДогађајиДиректор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић за магазин ОКО, на РТС

04.06.2019.

Директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић, за магазин ОКО, на РТС-у: "Проблем су ови мали бујични токови који су се појавили за неколико сати и донели све ово. Имамо још 2 кишна дана, али оно што је прогноза Републичког хидрометереолошког завода је да ће бити знатно мањи обим падавина. Наравно, сваки литар који падне пада као на сам бетон. Остаје да сви будемо заједно на терену , да испратимо тај део, да искоординирамо са акцијама које постоје, као и да помогнемо свим локалним самоуправама да правазиђу ову ситуацију са техником, људством, знањем и другим стварима. Да сутра помогнемо у анализи свих ових ствари што су дошле. Значи 174 водотока у Краљеву треба још једном да се сагледају, да видимо шта је први, други и трећи приоритет, јер не можемо их све одмах решити.
Оно што је битно, када причамо о лакалним самоуправама, је то да после 2014.-те године имамо сталну конференцију градова , имамо сливно организовање радова, теритијално повезивања свих општина које су у неком сливу. Дакле, локал је препознао да постоји проблем.
Као што видимо, проблеми постоје, проблеми ће се решавати. Задатак свих нас је да помогнемо .Број лица који могу да пуступају је јако мали.
Ми припремамо техничку документацију, са једне стране, са друге стране ћемо анализирати целу ситуацију, пре свега, горе у Гучи да видимо шта се десило. Урадићемо нови инвестиционе циклусе, где су потребни а знамо нови објекти који ће се градити. Степен безбедности подићи, и оно што је јако битно Влада Републике Србије издваја из године у годину већа средства и препознаје проблем."Srbijavode