ДогађајиМинистар унутрашњих послова Братислав Гашић са директором ЈВП „Србијаводе” обишао Јунковац код Лазаревца након поплава

23.06.2023.

​Министар унутрашњих послова Братислав Гашић са в. д. помоћником министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Луком Чаушићем и директором ЈВП „Србијаводе” Гораном Пузовићем обишао је Јунковац након поплавног таласа који је у претходном периоду погодио територију општине Лазаревац, када је дошло до пораста водостаја реке Турије.

Састанку су присуствовали и државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Бојан Стевић председник општине Лазаревац, а састанак је био посвећен решавању проблема и обезбеђивању помоћи за санирање штете коју су поплаве изазвале, с циљем да се становницима омогући сигурно и безбрижно окружење.

Након поплавних догађаја и изливања реке Турије на подручју ове општине, неопходно је било утврдити даље кораке у циљу решавања проблема изливања на овој деоници. На састанку су утврђене све неопходне мере које ће ЈВП „Србијаводе” предузети у наредном периоду како би се отворили протицајни профили и побољшало стање водотока Турија како би се заштитили сви грађани и имовина.