ДогађајиСпроведена јесења акција чишћења приобаља реке Саве

19.10.2019.

Општина Савски венац и ЈВП „Србијаводе" организовали су заједничку акцију чишћења шеталишта и приобаља реке Саве. Поред подршке ЈКП "Зеленило Београд", ЈКП "Градска чистоћа", ЈКП "Београдски водовод и канализација", као и водопривредних предузећа ЈВП "Београдводе" и "Галовица", акцији се придружио и велики број грађана, јавних личности и спортиста, као и неколицина мисица компаније "Miss Yu".
На челу са директором ЈВП „Србијаводе" Гораном Пузовићем и председницом Општине Савски венац Иреном Вујовић, грађани су очистили обалу од Чукаричког рукавца, део испод моста на Ади, све до моста Газела.
Сакупљњно је и уклоњено неколико тона разноразног ђубрета и смећа.
„Ова акција је још један у низу добрих примера одличне сарадње између града и републичких органа, показатељ да водимо рачуна о главном граду и рекама како би их учинили лепшим и чистијим. Веома ми је драго што су се грађани одазвали у оволиком броју и што акције ове врсте препознају као апел на подизање еколошке свести о важности заштите река и вода уопште" - рекао је директор ЈВП „Србијаводе" Горан Пузовић. Он је додао да ће овакве акције постати традиција и позвао грађане да заједничким напорима приобаља наших река учинимо чистим и уредним како би свакодневно могли да уживамо у њима.
Председница Општине Савски венац Ирена Вујовић задовољна је одзивом грађана и надлежних предузећа.
„Захваљујем предузећу Србијаводе, као и јавним комуналним предузећима што су подржали иницијативу Општине и њених грађана да се уреди овај потез. Велики одзив грађана је потврда да желе да имају чисту и уређену општину, а ми ћемо наставити да улажемо напоре да им обезбедимо квалитетне услове за живот, јер нам је циљ да место на ком живимо и радимо буде чисто, здраво и лепо. Овом акцијом желимо да подигнемо свест грађана о очувању животне средине, да апелујемо на људе да брину о свом граду подједнако као и о свом дому јер само заједничким снагама можемо да учинимо Савски венац лепшим и чистијим местом за живот"- рекла је Ирена Вујовић.