ДогађајиОдржан састанак менаџмента ЈВП "Србијаводе" и водопривредних предузећа из целе Србије

10.09.2019.

У просторијама Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа одржан је радни састанак менаџмента ЈВП "Србијаводе", на челу са директором Гораном Пузовићем и свим директорима јавних водопривредних предузећа из целе Србије.
Циљ овог састанка је анализа резултата у претходном периоду, као и планови за следећу годину. Како је директпор Пузовић објаснио, ово није први састанак тог типа, али је први који је организован са циљем како би се рад овог предузећа и сектор воде приближио свим управним окрузима на терирорији Републике Србије.
Пре самог састанка је одржана конференција за медије на којој су се обратили градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и директор Регионалне привредне коморе уза Јабланички и Пчињски округ мр Горан Јовић, као домаћини, као и директор ЈВП "Срвијаводе" Горан Пузовић.
Градоначелник Лесковца је том приликом изразио своје задовољство што има прилику да присуствује састанку, нагласивши да је сарадња Града Лесковца са Владом Републике Србије, Министарствима и предузећима под ингеренцијом Владе, попут предузећа „Србијаводе“, али и председником Србије господином Александром Вучићем, на изузетно високом нивоу. По његовим речима, то се огледа и у чињеници да је ЈВП "Србијаводе" у последњих неколико година инвестирала преко 200,000,000.00 динара у водотокове првог реда, пре свега у корита Јужне Мораве, Ветернице и Јабланице. Он је најавио реализацију потписаног споразума у вези са изградњом растретног канала Туловске реке – пројекат вредан 20 милиона динара који ће град и предузеће „Србијаводе“ заједнички финансирати. Градоначелник је истакао да Град Лесковац има изузетно добру сарадњу са овим предузећем што резултира спречавањем елементарних непогода, већој безбедности на територији Јабланичког округа и заштити и очувању домаћинстава и усева локалног становништва.
Говорећи у име привредника Јабланичког и Пчињског округа, Горан Јовић, је истакао да је почаствован чињеницом да данас да је Регионална привредна комора данас спона између Града Лесковца и ЈВП „Србијаводе“, са настојањем да се постојећа сарадња у наредном периоду продуби и унапреди.
Директор Јавно водопривредног предузећа "Србијаводе" се захвалио домаћинима на гостопримству и традиционално доброј сарадњи и рекао да данашњи састанак има за циљ да се проблеми на нивоу локалних самоуправа препознају и анализирају како би се у најбржем могућем року санирали и решили. Он је додао да се у Пчињском и Јабланичком округу у претходних неколико година доста радило (Лесковац, Лебане, Медвеђа, Босилеград). „Пре неколико недеља је одржан један важан састанак са председником Србије на ком је најављен велики инвестициони циклус који се тиче путева, пруга и комплетне инфраструктуре везане за водовод и канализацију, за уређење водних објеката, за развој туризма. Сви ми смо на задатку да помогнемо локалним самоуправама да остваре што боље резултате. Влада Републике Србије је препознала колико је овај сектор важан и из године у годину се издавајају све већа средства како бисмо спречили поплаве и природне катастрофе.“