ДогађајиПредставници ЈВП „Србијаводе“ на међународној конференцији “ESRI User Conference“ у Сан Диjегу

12.07.2023.

Међународна конференција под слоганом „GIS – Creating the World You Want to See", у организацији компаније ESRI, одржана је у периоду од 10. до 14. јула 2023. године у Сан Дијегу у Калифорнији, а представници ЈВП „Србијаводе” имали су прилике да присуствују овом престижном догађају. Ова конференција представља један ид највећих догађаја у области геоинформационих система и на њој учествују партнери и корисници из целог света.

Са преко 20.000 учесника, овај догађај представља једну од најмасовнијих светских геоинформационих конференција. Током саме конференције, посетиоцима су пружене бројне могућности за учешће у радионицама и планерним сесијама које покривају различите аспекте ГИС система и апликација.

Један од најзначајних делова конференције је и ЕXPO, као и галерија мапа из ове области. Конференција је свим учесницима пружила могућност да се упознају са најновијим иновацијама и решењима из ове области, али и размену искуства са стручњацима из различитих области.

Представници ЈВП „Србијаводе" учествовали су на конференцији као сарадници фирме GDi Solutions doo, која је партнер компаније ESRI. Циљ посете овог догађаја је побољшање знања и вештина у области ГИС система и нових ГИС технологија, како би допринели континуираном развоју и унапређењу система у овој области.