Преузете мере на сектору M.4.

Сектор/Објекат: М.4.1.6. Леви насип уз Јасеницу код Наталинаца, 4.00км

 

По налогу помоћника руководиоца одбране од поплава за водно подручје „Морава“ у координацији са руководиоцем одбране од поплава за водно подручје „Морава“ 08.03.2016. године допремљена је мобилна пумпа „UNIWAB“ из ВП „Ћуприја“ из Ћуприје са обученим руковаоцима на испумпавању воде и мобилна пумпа HONDA са руковаоцима из ВП „Водопривреда“ из Смедеревске Паланке.

Након прогноза РХМЗ-а о повишеним водостајима за 10.03.2016. године, дат је наналог ВП „Водопривреда“ из Смедеревске Паланке да изврши надвишење дела насипа на реци Јасеници на месту где је вода преливала и да изврши уклањање дрвне масе из минор корита реке Јасенице, низводно од ушћа потока Трнава и потока Кустурица, до моста на регионалном путу.

Након проглашења ванредне ситуације у Републици Србији, у општину Топола на терен је изашла војска Републике Србије са механизацијом. Од стране општинског штаба за ванредне ситуације издат им је налог за изградњу привременог насипа на левој обали реке Јасенице, на делу узводно од моста на локалном путу за насеље Шуме. Радови су контролисани од стране одговорних лица из ЈВП „Србијаводе“ и ВП „Водопривреда“ Смедеревска Паланка и успешно завршени.

Тренутно су у току радови на чишћењу корита реке Јасенице од шумског растиња и та мера већ има утицај на смањење нивоа воде у кориту ове реке, као и на повећање отицаја.

  1. Назад
  2. Врх
  3. Почетна
  4. Штампање
  5. Пишите нам
  6. Структура